Hjemmelaget svinekjøttkaker alatina

Hjemmelaget svinekjøttkaker alatina

Ingredienser: Svinekjøttkaker
400 gram svinekjøttdeig
2 ss Potetmel
1 Egg
1/2 dl Vann
1 ts Salt
1 ts Pepper
1/2 ts Muskat
1/2 ts Ingefær
1 finhakket Løk

Smør til steking

Fremgangsmåte:

Bland svinekjøttdeig med alle de øvrige ingredienser og rør alt godt sammen til en smidig deig. Bruk en spiseskje til å forme deigen til ønsket størrelse boller. Stek de i en stekepanne med smør på middels varme. Snu de med jevne mellomrom til de er gjennomstekte.

Ingredienser : fløtesaus
Stekesjy
Soyasaus
Matfløte
Sukkerkulør
Salt
Pepper

Fremgangsmåte: Saus

Når du er ferdig med å steke kjøttbollene har du en smakfull stekesjy i pannen. Kok ut pannen med to spiseskjeer soyasaus. Hell over litt matfløte til du oppnår ønsket mengde  saus og la det koke litt. Smak til med salt og pepper. Blir sausen for tynn kan du jevne den litt med Maizena jevner brun (glutenfri). Bruk sukkerkulør til du får en ønsket brunfarge.

Tilbehør:
Poteter
Gulrot
Brokkoli
Basilikum
Gressløk
Tyttebærsyltetøy
Salt


Fremgangsmåte:
Kok poteter møre i lettsaltet vann i 20 - 25 minutter. Del gulrøttene i passe store biter og kok de møre i ca 5 minutter. Skjær av stilken på brokkolien og skjær av bukettene. Kok de i en kasserolle i lettsaltet vann 3 - 4 minutter. Legg kjøttkakene på et fat sammen med saus grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Pynt med frisk basilikum og gressløk.
2 kommentarer

Simona Juseviciute

06.09.2015 kl.08:30

Ser kjempe godt ut! :)

Tina

06.09.2015 kl.08:59

simba12: Tusen takk go søndag til deg.

Skriv en ny kommentar

Tina

Tina

48, Skedsmo

Jeg er en dansk dame på 48 år, som er veldig glad i å lage mat. Ønsker å dele mine ideer og oppskrifter, med andre . Liker å lage sunn mat ,være min egen selvlærte kreative kokk på kjøkkenet. Jeg tenker alltid på mat, liker å overraske andre med smakfulle, og gode matretter. Ønsker å kunne inspirere andre til mine oppskrifter, og gi gode smaksopplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits