Rensdyr med ertepurre og kantarellsaus


Ingredienser:
Rensdyr filet
Kantarell
1søtpotet
1 liten pose frosne erter
Hvitløk
Sjalottløk
1 dl kjøttkraft eller buljong
1/2 dl rødvin
Matfløte
Salt
Pepper
Smør
Tyttebær

Fremgangsmåte:
Kok søtpotet i biter møre i lettsaltet vann. Hell fra vann og kjør søtpotet glatt med en stavmikser. Tilsett smør, hakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Kok erter i lettsaltet vann ca 2 minutter. Hell fra vann og mos erter med en stavmikser til den er glatt. Tilsett smør og hvitløk. Smak ti med salt og pepper.
Krydre fileten med pepper og salt. Brun den i en panne på hver side. Tilsett smør og stek videre i ca 2 minutter. Stek fileten videre i ovnen i ca 5 minutter på 200 grader. Bruk gjerne steketermometer hvis du er usikker på steketiden. Husk å la fileten hvile før servering.
Riv kantareller i strimler og brun dem i smør i en panne ca 4 minutter. Finhakk hvitløk og sjalottløk , la det surre med i panna til soppen har fått en brun farge.
Tilsett litt rødvin og fløte. La det koke inn til det tykner. Smak til med salt og pepper.
Anrett alt på en tallerken , se bilde over. Server tyttebær og litt stekt sjalottløk ved siden av.


#middag #mat #rensdyr #rensdyrfilet #kantarellsaus #matglede #søtpotet #ertepurre #søtpotetmos #tyttebær #instafood #instapic #favoritt #middagstips #dagensmiddag #festmiddag 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tina

Tina

48, Skedsmo

Jeg er en dansk dame på 48 år, som er veldig glad i å lage mat. Ønsker å dele mine ideer og oppskrifter, med andre . Liker å lage sunn mat ,være min egen selvlærte kreative kokk på kjøkkenet. Jeg tenker alltid på mat, liker å overraske andre med smakfulle, og gode matretter. Ønsker å kunne inspirere andre til mine oppskrifter, og gi gode smaksopplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits