Lammebiff med portobello sopp og søtpotetgrateng








Ingredienser:
Lammebiff av lam ytrefilet
Portobello sopp
1søtpotet
Squash
Cherrytomat
Rød løk
Sjalottløk
Hvitløk
Chili
2 dl kalvekraft
Matfløte
Revet ost
Salt
Pepper
Fungi
Smør
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Legg kjøtt i romtemperatur to timer før steking.
Kok søtpotet mør i biter i lettsaltet vann. Legg potetskiver og rød løk lagvis i en ildfast form. Tilsett smør , hakket hvitløk, salt og pepper. Hell over matfløte til det nesten dekker potetene. Strø over revet ost. Stekes i ovnen til osten har smeltet på 200 grader i ca 15 - 20 minutter.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Tilsett finhakket sjalottløk . La det sure til løken er blitt myk. Hell i 2 dl kalvekraft / buljong. Kok dette i ca 10 minutter. Hell i 2 ss fungi og la dette småkoke videre. Sil sausen i en finmasket sil. Smak til med salt og pepper. Hell i litt matfløte . Hell stekekraften fra biffen i sausen hvis du ønsker ekstra smak. Jevn med maizena hvis sausen blir for tynn.
Gni biffen med salt og pepper. Stek kjøttet i en stekepanne på begge sider uten smør. Tilsett smør og stek biffen videre på litt svakere varme. Biffen er medium stekt ved kjernetemperatur på 60 grader. Bruk steketermometer hvis du er i tvil på steketid. Husk å la kjøttet hvile før servering ca 15 minutter.
Stek squash og cherrytomater i olivenolje . Krydre med salt og pepper.
Vri av stilken på soppene . Bruk en skje og skrap vekk de svarte skivene under sopphattene . Del sopphattene i to. Stek soppene brune i smør og krydre med salt,pepper og finhakket hvitløk. Stek soppene på begge sider. 
Dander alt på en tallerken , se bilde over.


#lammebiff #lammekjøtt #middag #mat #portobellosopp #søtpotetgrateng #matglede #fungi #dagensmiddag #middagstips #favoritt #festmat #instafood #instapic #lamalatina #bloggmat #lam









 

Én kommentar

elisebr

09.11.2016 kl.13:27

Nam! :) Så godt det ser ut! :)

Skriv en ny kommentar

Tina

Tina

48, Skedsmo

Jeg er en dansk dame på 48 år, som er veldig glad i å lage mat. Ønsker å dele mine ideer og oppskrifter, med andre . Liker å lage sunn mat ,være min egen selvlærte kreative kokk på kjøkkenet. Jeg tenker alltid på mat, liker å overraske andre med smakfulle, og gode matretter. Ønsker å kunne inspirere andre til mine oppskrifter, og gi gode smaksopplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits