Kalvefilet med ostegratinert aubergine
Ingredienser:
1 kalvefilet
Rosenkål
Sjampinjong
1 gulrot
Potet
Frosne erter
1 potet
1/4 aubergine
1 fed hvitløk
Limesaft
Reven ost
Persille
Salt
Pepper
Olivenolje
Smør

Fremgangsmåte:
Brun kalvefilet i en panne og legg den i en ildfast form. Krydre steken med salt og pepper. Stik et steketermometer i midten av kjøttet. Sett steken i ovnen på 60 grader i 3 - 4 timer. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er 56- 58 grader. 
Del potet i båter og hell over olivenolje. Stekes  i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Stek gulrot og sjampinjong i skiver i en panne med litt olje. Krydre med salt og pepper.
Del aubergine i skiver. Legg på ost . Krydre med salt ,pepper og chili krydder. Stekes i ovnen på 200 grader til osten har smeltet ca 10- 15 minutter. 
Kok rosenkål møre i lettsaltet vann i ca 7 minutter .
Kok erter i lettsaltet vann i ca 2 minutter. Hell fra vannet. Tilsett finhakket hvitløk , 2 ss smør og kjør dette til en glatt pure med en stavmikser. Smak til med lime, salt og pepper. 
Dander alt på en tallerken, se bilde over. Pynt med persille og server tyttebær ved siden av. 

#mat #middag #kalv #kalvestek #tyttebær #dagens #oppskrift #foodlover #meny #rosenkål #ertepure #foodporn #grønnsaker #ostegratinertaubergine #matprat #matglede #olivenolje #olivenlunden1830

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tina

Tina

48, Skedsmo

Jeg er en dansk dame på 48 år, som er veldig glad i å lage mat. Ønsker å dele mine ideer og oppskrifter, med andre . Liker å lage sunn mat ,være min egen selvlærte kreative kokk på kjøkkenet. Jeg tenker alltid på mat, liker å overraske andre med smakfulle, og gode matretter. Ønsker å kunne inspirere andre til mine oppskrifter, og gi gode smaksopplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits