Grillet svinenakke med dansk potetsalat
Ingredienser:
1 svinenakke
Squash
Potet
1 liten løk
1 rømme
1 pose majones
Basilikum
Persille
Karri
Salt
Pepper
Chili krydder
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Legg frem kjøttet 2 timer før du skal grille det.
Varm grillen . Legg kjøttet på en rist på en varm grill over varme kull eller brennere. Grill kjøttet raskt på begge sider. Legg kjøttet på risten slik at varmen er på hver side av kjøttet. Stikk inn et steketermometer. Legg på lokk. Snu kjøttet ofte slik at det blir jevnt stekt. Grill kjøttet til det er ca 70 grader. Pensle kjøttet med ønsket marinade eller olje med krydder når kjøttet nesten er ferdig og skal hvile før du kjærer det i skiver. 
Kok poteter møre i lettsaltet vann i ca 20 - 30 minutter. Avkjøl og skrell potetene. Skjær de i biter og legg de i en bolle. Bland sammen rømme , majones , finhakket gul løk. Smak til med salt, pepper og karri. Hell rømme blandingen over potetene og bland forsiktig sammen. Sett potetsalaten i kjøleskapet . Denne kan gjerne lages dagen før. Pynt med friske urter . 
Stek squach i skiver i ovnen i ca 10 minutter. Ta de ut og legg på ost i skiver. Dryss over chili krydder. Stekes ferdig på 200 grader til osten har smeltet.
Dander alt på en tallerken og pynt med frisk basilikum. Hell gjerne en god olivenolje over før servering.#mat #middag #svinenakke #grillmat #danspotetsalat #foodlover #oppskrift #potetsalat #sommermat #grill #squash #matprat #instafood #olivenlunden1830 #foodporn #favoritt 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tina

Tina

48, Skedsmo

Jeg er en dansk dame på 48 år, som er veldig glad i å lage mat. Ønsker å dele mine ideer og oppskrifter, med andre . Liker å lage sunn mat ,være min egen selvlærte kreative kokk på kjøkkenet. Jeg tenker alltid på mat, liker å overraske andre med smakfulle, og gode matretter. Ønsker å kunne inspirere andre til mine oppskrifter, og gi gode smaksopplevelser.

Kategorier

Arkiv

hits